Ge av din tid

Jag tänkte att jag skulle skriva om presenter där givaren anstränger sig och ger av sin tid, något som många av oss verkar ha brist på idag, så det borde ju vara något väldigt fint att ge bort och inte något som man kan köpa sig. Och ofta är det mindre belastning på miljön att ge bort upplevelser än exempelvis produkter.

Hundutställning och biobesök
I julklapp fick mina barn besök på hundutställningen My dog respektive biobesök och fika av sin moster. Framför allt hundutställningen var uppskattat av P som fortfarande pratar om besöket. Hon pratar om olika hundraser, klipper bilder ur tidningar, ser Bulldog på tv och refererar till hundar hon sett och leker hund med kompisarna. Och inte att förglömma att hon fick en fin dag ihop med en annan vuxen, någon som tog sig tid för henne och fanns där hela dagen. Inga syskon, inga tjatiga föräldrar och ingen störande TV som pockade på uppmärksamhet. En dag att bara vara och uppleva och lära nya saker.

Här är lite annat att önska och ge bort:

  • Barnvakt. Du kommer att bli satt på pedistal och avgudad för all framtid (nåja kanske) om du ger bort några timmar eller varför inte en hel natt och morgon.
  • Skapa ett litet häfte med olika kuponger som kan lösas in vid olika tillfällen exempelvis fika i solen, grilla korv på utkiksberget, cykla till lekplatsen – att ge till något barn eller vän.
  • Besök på en annorlunda arbetsplats som du tror ett barn uppskattar; polisstation, hundtrimmer, vikariera i en glasskiosk… Kolla runt i din bekantskapskrets och se om du kan hitta något som kanske inte kan köpas för pengar.

Påskägg som håller länge
En kompis gav bort olika små upplevelser till sina barn i påskägg som de sedan genomförde under påsklovet; träffa serietecknare på biblioteket, klappa kaniner och rida på häst, isklättra på ett vattenfall och leka och pyssla på ett experimenthus. Nästa år kopierar jag detta koncept.

Och vad önskar du dig?
Eller om du gett bort något.

 

Annonser

2 tankar om “Ge av din tid

  1. Det roliga med att ge bort sådana presenter är att det är minst lika uppskattat av givaren. Ofta när jag träffar mina systerdöttrar är det mycket folk, mat och aktiviteter så det blir mer som ett kollektivt kaos. Det var jättemysigt att få lite kvalitetstid och kunna ägna all tid och uppmärksamhet åt en åt gången. Det kommer garanterat bli fler liknande gåvor från moster 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s