Tänk på hönorna och arbetarna i påsk

Påskafton. Handen upp alla som äter ägg till frukost och resten av dagen. Snälla, om du inte gjort det innan så låt denna påsk bli början på ett schysst äggätande, så väl hönsägg som chokladägg.

Välj ekologiska äggpaskagg_2509832
Endast ekologiska hönor får gå ute, så som sinnesbilden av hönor ser ut. De strosar omkring, hälsar på varandra, pickar och sprätter. De ickeekologiska hönorna sitter i trånga burar, eller går instängda i hallar där det det knappast lär lysa någon sol på dem. Snarare är stress och sjukdomar deras vardag. De lever enbart för att leverera ägg till oss till lägsta möjliga kostnas.

Lägg med andra ord på en krona på ditt frukostägg och njut desto mer av det.

Chokladägg med bitter bismak
I Sverige blandar vi in palmolja i mängder av produkter som kakor och godis. Och palmolja är ingen trevlig produkt. För att odla palmolja skövlas stora områden regnskog som får stora konsekvenser för djur och människor som bor där och lever av regnskogen.

Dessutom är det inte ovanligt med barnarbete på kakaoplantagerna, vilket för mig är det absolut starkaste skälet till att välja Fairtrade choklad.

Naturskyddsföreningen gav i veckan ut 5 enkla tips för grönaste påskhelgen där de förutom ägg och Fairtrade choklad skriver om lax, potatis och lamm.

Glad påsk!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s