En ny blogg – om små viktiga saker som förändrar

Vilken dag är bra att börja förändra dig själv och världen? Jo onsdag så klart, inte start på veckan måndag eller gå hem tidigt fredag, då har vi annat att tänka på.

I Små viktiga saker vill jag sätta fokus på de saker som vi alla gör mer eller mindre i vardagen, saker som får konsekvenser för vår gemensamma miljö eller de människor och djur som lever i den. Vi kan alla göra mer, men vi vet inte alltid hur, vad eller varför. I vardagen är det svårt att få tid att själv undersöka vilka tvättmedel som påverkar miljön minst, veta vilka varor som är producerade med omtanke om de människor som gör dem eller vilken fisk vi egentligen kan äta. Och vi kan inte veta allt och där börjar min frustration. Jag vill veta och jag vill lära mig, men det är tufft på egen hand. Men det fiffiga är att det alltid finns andra som vet och gärna vill dela med sig oavsett om det är vetenskapligt prövat eller upplevt genom egna erfarenheter.

Varannan onsdag – nytt tema
Varannan onsdag lyfter jag ett nytt tema kring hur vi alla kan bidra till ett hållbart samhälle för både människa och miljö. Här kan vi alla dela med oss av tips och delta i gemensamma utmaningar för att sporra varandra att bidra till en hållbar utveckling för så väl människa som miljö. Jag kan ju givetvis inte allt, utan är beroende av att vi alla delar med oss av våra erfarenheter kring alltifrån sopsortering, företag som tar ansvar och barnfattigdom till hur vi kan göra andra människor glada.Genom att många bidrar med sin kunskap kommer du få en mängd tips på exempelvis hur du lagar god restmat, vilka klädproducenter som tar ett etiskt ansvar och hur du själv kan påverka dina lokala politiker att ta sitt ansvar.

Schysta klappar, rent vatten, sköna bönor eller lär känna en främling
Som ni ser kommer det mycket spännande fram över och jag tar gärna emot tips från er läsare. För förändring det gör vi bäst tillsammans. Först ut blir schysta klappar så här lagom till jul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s